A hasmenés kezelése

traitementMiért kell kezelni a hasmenést?

Az akut hasmenést kezelni kell. Az esetek többségében a hasmenés jelentős víz- és ásványianyag-veszteséghez vezethet. Bizonyos esetekben a hasmenés súlyosabb lehet és orvosi konzultációt igényelhet.

 

 

mangerMit kell enni hasmenés esetén?

Akut hasmenés esetén tanácsos az étrendet megváltoztatni. Egyen kevésbé zsíros ételeket, naponta többször. Ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amelyek sót, cukrot és ásványi anyagokat tartalmaznak. Ajánlott ételek lehetnek: rizs, főtt sárgarépa, banán. Kerülni kell: tej, nyers gyümölcsök és zöldségek, fagyasztott élelmiszerek és italok.

 

Hasmenés elleni készítmények

A betegségérzet csökkentése érdekében a patikákban különféle hasmenés elleni készítmények kaphatók. Ezek csökkentik ugyan a tüneteket, de ne felejtse el pótolni az ásványi anyagokat is, szájon át alkalmazható víz- és elektrolit pótló folyadékkal. A vírus eredetű akut hasmenés nem igényel antibiotikumot.

TOVÁBBI TARTALMAK

à lire aussi diarrhée

Mi a hasmenés?

A hasmenés a széklet gyakoriságának és konzisztenciájának hirtelen változásával jön létre. A gyakorlatban hasmenésről beszélünk, ha naponta több mint...

Bővebben

SmectaGo®

A SmectaGo® segít a hasmenés elleni küzdelemben bárhol is legyen! Védi a bélrendszert, és segít helyrehozni a bélnyálkahártya károsodását...

Bővebben